marți, 27 ianuarie 2015

”Schimbarea la față” a orașului Hațeg(3)

Se simte nevoia de un Hațeg Civic – Ce poate însemna un Hațeg Civic

Am ales să descriu pe scurt câteva argumente care nu se doresc decât trecerea în revistă a rațiunilor pentru a iniția discuții în acest sens. Nu am pretenția că sunt exhaustive sau că ar cuprinde totul. Sunt doar orientative și nădădjduiesc că oferă temei pentru implicare. 
ONG Hațegul Civic este în interesul orașului, tocmai de aceea implicarea este un drept dar și o îndatorire a fiecărui hațegan care poate concret să-și aducă un aport.  

Hațegul Civic se adresează hațeganilor care doresc într-un mod voluntar - pentru început - să contribuie, prin diverse acțiuni și activități, la ridicarea economică, civică, educațională, morală, spirituală și culturală a orașului Hațeg.

Hațegul Civic înseamnă în primul rând implicarea concretă a hațeganilor în viața comunității prin propunerea și punerea în aplicare de idei realiste și realizabile având ca bază programe și proiecte, pentru a contribui la o altfel de abordare și rezolvare a nevoilor pe care comunitatea le reclamă.

Hațegul Civic nu ține cont de religie, sex, concepții culturale sau etnie ci reprezintă o diversitate de oameni care s-au remarcat cu succes în mai multe domenii de activitate și care sunt dispuși să contribuie prin experiența lor la îndeplinirea unor obiective concrete și coerent expuse.

Hațegul Civic trebuie să fie apolitic și imparțial atunci când vine vorba despre dialogul cu autoritățile. Nu sunt încurajate disputele politice și nici cele ideologice. Interesul este numai pentru dezvoltarea armonioasă, în echitate și echilibrată a orașului.

Hațegul Civic trebuie să fie o chemare pentru hațeganii care din punct de vedere profesional și personal au atins un nivel de dezvoltare care poate fi un exemplu de evoluție pentru alți hațegani aflați la început de drum.

Hațegul Civic se adresează hațeganilor din țară și străinătate care doresc să își aducă un aport la practicile concertate prin care să se înregistreze o ridicare a nivelului de trai în orașul Hațeg.

Hațegul Civic trebuie să se axeze pe diversitate de idei, pe cât mai multe specializări, pe un mod de gândire deschis și analitic, pe puterea de persuasiune, pe acțiuni legale și morale. Membrii acestui ONG trebuie să se încadreze într-un profil profesional și moral ireproșabil.

Hațegul Civic își propune să fie un laborator de proiecte și programe prin care fiecare dintre cei implicați să se regăsească și să poată desfășura activități convergente cu domeniul în care este specializat.

Hațegul Civic activează atât în spațiul online cât și în spațiul public. În fapt Hațegul Civic este un mod de expunere și realizare concretă a valorilor. Proiectele și programele propuse trebuie să fie suficient de bune spre a fi în totală corespondență cu criteriile de eligibilitate stabilite de UE.

Hațegul Civic cheamă pe acei hațegani care pot pune la dispoziția orașului programe și proiecte ce au avut succes în alte părți ale țării sau în străinătate, adaptându-le la realitățile orașului.

Hațegul Civic trebuie să ofere un exemplu de responsabilitate, legalitate, echitate în ceea ce privește relațiile între oameni, demnitate și bun simț.

Hațegul Civic trebuie să constate deficiențele și problemele cu care se confruntă locuitorii Țării Hațegului și să caute soluții pentru rezolvarea acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu